11 липня наберуть чинності нові зміни до антитютюнового законодавства.

Згідно з оновленою редакцією закону № 2899-IV, будуть введені обмеження щодо продажу ароматизованих сигарет та рідин для електронних сигарет. Крім того, буде заборонено куріння з використанням пристроїв для нагрівання, таких як Iqos і Glo, у громадських місцях та приміщеннях, на рівні, аналогічному курінню звичайних сигарет.

Ці зміни передбачають наступні обмеження:

  • Заборона реклами та стимулювання продажу нагрівальних систем для тютюну, електронних сигарет та рідин до них.
  • Суворий контроль продажу цих систем неповнолітнім.
  • Заборона продажу сигарет та тютюну для самокруток, що мають характерний смак та запах диму з ароматичними та смаковими добавками.
  • Заборона додавання до тютюнових виробів певних речовин, таких як вітаміни, псевдокорисні добавки, кофеїн, таурин, енергетичні добавки, добавки, що виробляють викиди кольоровими та полегшують засвоєння нікотину.

Додатково, законом передбачено обмеження продажу рідин до електронних сигарет з нікотином або без нього, якщо вони містять заборонені добавки. Обсяг заправних контейнерів повинен бути не більше 10 мл, обсяг одноразових електронних сигарет або картриджів – не більше 2 мл, а місткість нікотину – не понад 20 мг на 1 мл.

Ці нові правила будуть поширюватися на всіх учасників ринку тютюнових виробів та електронних сигарет, а їх дотримання контролюватиме Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів (Держспоживслужба).

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦