Росіяни, які переїхали до Криму в останні кілька років, все більше починають відчувати розчарування і бажання повернутися до Росії. За словами місцевих жителів, настрої серед цих мешканців стають “аховими” з кожним днем, і все більше громадян РФ приймають рішення про виїзд.

Зокрема, видання Obozrevatel зібрало свідчення мешканців Криму, які розповіли, що насправді відбувається на півострові.

Мешканка Алушти Ірина каже, що у їхньому п’ятиповерховому будинку проживає вісім російських сімей, з яких п’ять активно готуються до виїзду. Багато з них приїхали з Підмосков’я та Ленінградської області, мріючи жити біля моря, але тепер розчарувалися і бажають повернутися додому.

Вони вже виставили свої квартири на продаж, але знаходяться у складній ситуації, оскільки реальних покупців немає. Вартість нерухомості залишається незмінною. Наприклад, одна двокімнатна квартира продається за 7,5 млн рублів (приблизно 2,25 млн грн або 60 тис. дол.). Власники відмовляються знижувати ціну, пояснюючи це витратами на ремонт.

Росіяни, які знаходяться у Криму, розчаровані тим, що не очікували такого повороту подій і сподівалися на спокійне життя біля моря. Тепер, коли Україна має намір повернути Крим, вони переживають, що спокій закінчиться.

Нерухомість це один з підводних каменів. Росіяни занепокоєні, що не можуть вивезти майно з окупованого Криму. Їм не дозволяють перетнути Кримський міст або використати пором, тому вони мають проїжджати через окуповану частину України.

Кримська татарка Ліна, яка знає ринок нерухомості на півострові, підтверджує зростання кількості пропозицій щодо продажу нерухомості. Ціни поки що не знижуються, а навіть підвищуються через збільшений попит. Зокрема, вартість недорогого житла зросла на 20% після того, як багато колаборантів вирішили залишитися жити в Криму.

За її словами, росіяни які мають житло в Криму як єдину нерухомість, активно готуються до виїзду. Вони усвідомлюють, що краще продати своє майно зараз, ніж потім збирати речі в поспіху.

Оскільки влада України чітко дала зрозуміти, що Крим буде звільнений, настрої серед росіян, які переїхали до Криму протягом останніх кількох років, зараз “ахові” – з кожним днем дедалі більше громадян РФ вирішують повернутися додому.

За словами Ірини, що від народження мешкала в Криму, росіяни, коли заїжджали селитися на півострові, цинічно розповідали сусідам, що мріяли жити біля моря, тому “скористалися шансом”, коли Росія окупувала Крим.

Однак тепер вони шукають шляхи виїхати з Криму, продавши майно та нерухомість, аби не втратити їх, коли Україна поверне півострів під свій контроль.

За її словами, росіяни плачуть, що не очікували такого повороту, та сподівалися зустріти старість біля моря, але тепер, коли “Україна має намір відібрати Крим, спокійного життя не буде”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦