Вишні можна консервувати різними способами: у власному соку, з коньяком та спеціями, шоколадом чи содою. Пропонуємо сім перевірених та дуже смачних рецептів.

Дрильована вишня у власному соку. Візьміть кілограм вишень, помийте, обсушіть та видаліть кісточки. Підготовлені вишні змішайте зі склянкою цукру, розкладіть по банка та залиште в теплі на годину. Після цього треба простерилізувати протягом 15-20 хвилин.

Вишня з кісточками у власному соку. На кілограм обсушеної після миття вишні треба взяти 250 г цукру, складіть їх до банок та залиште на годину. Далі стерилізуйте 20 хвилин і закатайте кришками.

Вишня з додаванням лимонної кислоти. Підготуйте кілограм митої вишні, засипте її 250 г цукру та на годину поставте у тепле місце. Після цього на повільному вогні треба довести до кипіння та варити 15 хвилин, додайте 0,5 чайної ложки лимонної кислоти і проваріть ще 5 хвилин. Розкладіть по чистих і стерилізованих банках, закатайте.

Вишня без цукру в своєму соку. Промийте вишню та обсушіть. Далі розкладіть по чистих банках і поставте в тепле місце на дві години для появи соку. Стерилізуйте 15 хвилин і закатайте.

Вишня в духовці у своєму соку. Кілограм вишень змішайте з 300 г цукру, розкладіть по банка та залиште в теплому місці на 30 хвилин. Далі відправте ягоди у банках в духову шафу на температуру 120 градусів, щоб сік піднявся догори. Після того, як закатаєте банки, залиште їх закутаними на добу.

Вишня у власному соку з корицею. На кілограм вишень треба склянка цукру та чайна ложка меленої кориці. Змішайте ягоди з необхідними інгредієнтами та розкладіть по банках, накрийте кришками та відправте в тепле місце на годину. Коли з’явиться сік, відправляйте стерилізувати банки на 20 хвилин. Після цього закатуйте.

Вишня з коньяком. Закип’ятіть 300 млн води з 4 склянками цукру, додайте кілограм вишні та варіть 10 хвилин. Простерилізуйте банки та розкладіть туди вишні, а до сиропу додайте коньяк та залийте сумішшю ягоди. Закатайте і залиште у теплі на добу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦