У Єгипті турист мало не став жертвою акули мако. Вона напала на нього, коли він плавав у Червоному морі. Хижачка завдала йому кілька укусів, викликавши серйозну втрату крові. Ситуація здавалася безнадійною, аж раптом з’явилася допомога від несподіваних союзників – зграї дельфінів.

Турист Мартін Річардсон, згадуючи той інцидент, каже, що був на межі виживання, аж раптом зграя дельфінів припливла на допомогу. Ці морські ссавці відігнали акулу від Річардсона, врятувавши його від неминучої загибелі, пише Live Science.

Рятувальники оперативно прибули на місце події та доставили пораненого туриста до лікарні, де йому надали необхідну медичну допомогу. Йому довелося накласти 300 швів.

Мартін Річардсон висловив свою вдячність дельфінам, вважаючи, що саме вони стали його героями, які врятували його життя. Однак, професор Майк Гейтхаус з Міжнародного університету Флориди пояснив, що дельфіни, ймовірно, не цілеспрямовано допомагали туристу.

За словами вченого, дельфіни, помітивши велику хмару крові, розуміли наявність акули поряд і хотіли захистити своїх нащадків. Інстинкт відлякування акули від своїх дитинчат був основною метою дельфінів, а рятівний вчинок стосовно людини був лише випадковим результатом їхнього природного поводження.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦