Три ні поспіль мешканці Землі могли спостерігати дивовижне природне явище – Кривавий Супермісяць. З 3 по 5 липня Місяць максимально наблизився до Землі та здавався величезним.

За цим рідкісним явищем могли спостерігати мешканці всіх куточків світу. Люди активно ділилися фото місячної повні.

Кривавий Місяць або Грозовий Місяць з’являється на небосхилі у повній фазі та проходить найближчу до Землі точку орбіти. Він набуває яскравих рожевих та жовтих відтінків, інколи навіть червоних.

Цей ефект виникає через розсіяння світла в атмосфері Землі. Під час Грозового Місяця або Кривавого Місяця сонячне світло проходить через верхні шари атмосфери Землі, де його розсіюють найменші частинки атмосфери. Світло червоного кольору має найбільшу довжину хвилі, тому воно розсіюється менше, ніж інші кольори. Це призводить до того, що лише червоний колір потрапляє на поверхню Місяця, надаючи йому червонуватий відтінок.

Кривавий Місяць часто спостерігається під час повного Місяця, коли Місяць знаходиться близько горизонту і перетинає велику кількість атмосфери. Це може створювати ефектні видовища на небі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦