Через 80 років було розкрито історію фото з трьома єврейськими дівчатами, які втекли від Голокосту. Культовий знімок був у ЗМІ, на виставках та в музеях.

Дівчат сфотографували на Ліверпульському вокзалі в Лондоні, пише BBC. Їхні особи були невідомими аж дотепер.

Одна з дівчат на фото – Ігне Адамеч – навіть не знала про його існування. На той час їй було 5 років і вона втекла зі свого дому у польському місті Бреслау (нині Вроцлав) та своєю сестро Рут, якій 10 років. Їхню матір та молодшу сестру вбили в Освенцимі.

Інге досі жива, а ось Рут померла 2015 року. Вони обоє не здогадувалися, що стали символами Голокосту та Кіндертранспорту. Це фото жінка побачила у книзі “Ніколи знову” Мартіна Ґілберта та сильно здивувалася.

Третьою дівчинкою на фото є Ганна Кон, які тоді було 10 років. Вона приїхала тим самим потягом, що й Інге та Рут, та була разом з рідним братом Гансом. На оригінальній світлині навіть помітно частину його штанів. Ганна Кон померла 2018 року.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦