Трагедія сталася в Черкаській області, де у лікарні померла дворічна дівчинка Аня. Її батьки звинувачують у смерті медиків з Кам’янки, які вчасно не розпізнали, що їхня донька захворіла на ангіну.

Як повідомляє ТСН, дівчинка захворіла на початку червня і її стан швидко погіршився, але педіатр в Центрі первинної медико-санітарної допомоги в Кам’янці зробила діагноз ГРВІ та порадила лише промивати ніс і знижувати температуру. Проте, дівчинка дедалі більше втрачала апетит та ставала слабкішою.

Наступного дня ситуація загострилася, і мати дитини викликала швидку допомогу. Дівчинку було госпіталізовано в Кам’янську багатопрофільну лікарню. Втім, лікарка стаціонару також не виявила ознак пневмонії, але зранку діагноз став очевидним – пневмонія та ангіна. Дитину терміново перевезли до Черкаської обласної дитячої лікарні, але прибули вже занадто пізно, і дівчинка померла після тривалого лікування (9 днів стаціонару).

Головний лікар Кам’янської лікарні наголошує, що під час госпіталізації було проведено консультацію з педіатром та призначено лікування, включаючи антибактеріальну терапію. Проте батьки стверджують, що це було зроблено занадто пізно, і вважають, що саме неправильна діагностика і затримка у наданні належної медичної допомоги призвели до трагічних наслідків.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦