У вівторок, 4 липня, невідомі безпілотники атакували Московську область. Їх начебто збили, але аеропорт Внуково, який недалеко від селища Валуєво, тимчасово не працює.

Російське оборонне відомство повідомило, що у повітряному просторі Нової Москви було п’ять дронів. Збили ж – тільки два безпілотники, повідомляють росЗМІ.

Поблизу селища Валуєво розташований аеропорт Внуково. Тому там скасували кілька десятків рейсів та скерували їх до інших аеропортів. Про обмеження роботи повідомлено офіційно, але причини вказуються технічні.

Місцеві жителі поскаржилися, що стіни тремтіли. А уламки одного зі збитих безпілотників впали на господарську будівлю в селі Кривошеїне, де виникла пожежа. Цей населений пункт також недалеко від аеропорту.

Інший безпілотник здійснив падіння під Москвою – у Кубинці, де розташовується певний військовий об’єкт. Там поцілили в адміністративну будівлю, яка базується на території військової частини. Ще один БПЛА було збито у Калузькій області.

За словами мера Москви Сергія Собяніна, винувата у цих атаках, звісно, Україна. Але російські військові начебто збили всі БПЛА. Він підтвердив закриття аеропорту Внуково. Інцидент обійшовся без жертв та постраждалих.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦