Видання The Times опублікувало матеріал, в якому зазначається, що президент Росії Володимир Путін може розпорядитися підірвати Запорізьку атомну електростанцію (АЕС) у намаганні зміцнити свої хиткі політичні позиції. Автори статті стверджують, що для Путіна важливо зберігати своє обличчя як авторитарного правителя перед своїми прихильниками.

Журналісти видання зазначають, що дії російського лідера можуть бути спровоковані неуспіхами російської армії на фронтах і фактом війни проти України, який вже визнаний “величезною стратегічною помилкою”.

Додатково автори статті звертають увагу на нестабільність позицій Путіна, яка була підкреслена подіями 24 червня, коли група “Вагнера” на чолі з Євгеном Пригожиним намагалася здійснити воєнний переворот на Росії. І це у той час, як російська армія практично не протистояла найманцям, а жителі Ростова радісно зустрічали їх.

Автори The Times підкреслюють, що поточний момент є небезпечним для путінського режиму та регіону в цілому. Щоб повернути прихильність та покращити політичну ситуацію, Путін може спокуситися до ескалації подій на війні в надії на швидкі перемоги.

В статті також зазначається, що російські війська вже підірвали Каховську ГЕС, що підкреслює можливість атаки на Запорізьку АЕС. Поступове виведення російських окупантів та персоналу станції підсилює підозри.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦