Скандал трапився в Ужгороді – співробітник військкомату побив жінку на вулиці.
За словами журналістки Тетяни Новак, співробітник Закарпатського обласного військкомату напав на неї, коли вона перебувала поруч зі своїм чоловіком-військовослужбовцем. За даними постраждалої, офіцер був у нетверезому стані.

Інцидент стався 25 червня поблизу одного з магазинів, куди Тетяна Новак прийшла разом зі своїм чоловіком. За її словами, п’яний чоловік у цивільному одязі звернувся до її чоловіка з провокаційними запитаннями, ставлячи під сумнів його військову службу. Чоловік відповів на питання спокійно, проте це не задовольнило нападника, який продовжив наступати на нього з агресивними висловлюваннями.

Уникнувши конфлікту, пара вирішила вийти з магазину та викликати поліцію. Однак, на велике здивування Новак, офіцер Костянтин Варі з’явився на зупинці автобуса та з невідомих причин напав на неї. Він схопив журналістку та кулаком завдав два удари, один з яких потрапив в щелепу, а інший – в скроню. Скоро після нападу Варі втік з місця події.

Місцеві жителі розповіли Новак, що цей офіцер, як виявилося, вже неодноразово нападав на людей, зокрема на жінок. Проте до цього часу ніхто не звертався до поліції зі скаргами на його поведінку.

На щастя, поліція невдовзі прибула на місце події разом зі швидкою медичною допомогою та військовою службою правопорядку. Офіцера Костянтина Варі затримали у його власній квартирі, де його виявили у стані алкогольного сп’яніння з рівнем 2.04 проміле. Медична допомога констатувала у журналістки забій щелепи.

Наступного дня Тетяну Новак зателефонували з Закарпатського військкомату та запропонували “вирішити все мирно”. Однак, у поліцейському відділенні її зустріли з неохотою, а слідчий затягував розгляд справи. Новак також вказали на недостатність доказів, зокрема відсутність відеозаписів з магазину та опитування свідків.

У поліції Закарпатської області заявили, що фігурантом справи є 55-річний співробітник ТЦКСП, який на момент побиття жінки був п’яним. У поліції готують матеріали для повідомлення йому про підозру.

Наразі у справі проводяться необхідні слідчі дії. Також призначено проведення судово-медичної експертизи.

Нападнику загрожує штраф, чи виправні роботи на строк до року.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦