У місті Братську на Росії виявлено випадки отруєння шаурмою, внаслідок чого постраждала 101 особа, зокрема 22 дитини. Про це повідомив губернатор Іркутської області Ігор Кобзєв.

За інформацією Кобзєва, 51 постраждалий був госпіталізований, всім надано необхідну медичну допомогу. Важких випадків отруєння не було, і сім пацієнтів вже виписали з лікарні.

Випадок отруєння стався 13 та 14 червня, коли відвідувачі кафе швидкого харчування “Шаурму хочу” звернулися до медичних закладів зі скаргами на погіршення самопочуття.

Експерти регіонального Росспоживнагляду перевірили кафе та виявили порушення в технологічному процесі приготування страв і зберіганні продуктів. Також було встановлено, що працівники закладу не дотримувалися особистої гігієни.

Наразі Росспоживнагляд вирішив тимчасово закрити кафе. Крім того, Слідче управління СК Росії по Іркутській області порушило кримінальну справу щодо провадження, зберігання та збуту продукції, що не відповідає вимогам безпеки. Прокуратура також проводить перевірку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦