Керівник Офісу президента Андрій Єрмак опублікував шокуючу інформацію про екологічну катастрофу, спричинену підривом Каховської ГЕС російськими окупантами. Цю інформацію він оприлюднив у своєму Telegram-каналі.

В результаті масштабних повеней понад 50 тисяч гектарів українських лісів були затоплені, а щонайменше половина з них приречена на загибель. Зазначимо, що ця площа перевищує площу лісів на Ісландії.

Крім того, Каховське водосховище стало місцем загибелі безлічі риби. За словами Єрмака, вже можна говорити про близько 95 тисяч тонн живих біоресурсів, які постраждали. Також було зафіксовано велику кількість загинулих тварин, включаючи дельфінів, чиї тіла виявили на берегах Чорного моря в Болгарії та Туреччині. До цього часу було зафіксовано понад 150 офіційних випадків.

“Неможливо виключити можливість того, що течія принесе до цих країн косуль, лисиць та зайців з південного регіону України. На затоплених територіях проживало близько 20 тисяч диких тварин”, – зазначив представник Офісу президента.

Крім того, по Дніпру розливаються плями мастила та нафти загальною вагою не менше 150 тонн. Існує ризик, що вони потраплять у Середземне море.

Єрмак наголошує на необхідності жорсткого покарання російських терористів за скоєний екоцид.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦