За словами капітана ЗСУ у запасі Арті Гріна, український наступ наразі спрямований на виснаження ворога, а не лише на прорив його позицій. В інтерв’ю Politeka Online він пояснив, що широке залучення фронту є ключовим для досягнення цієї мети.

“Це інший тип наступу. Не важливо, через який напрямок ми прорвемося. Ми прорвемося, коли ворог буде виснажений”, – сказав він.

Арті Грін зауважив, що ЗСУ має виснажувати ворога та максимально використати ширину фронту. “Вони змушені відбиватися, кидати резерви й розкриватися. Ми їх ліквідуємо. Ми повинні тиснути. Щоб ліквідувати противника, його потрібно привести до бойових дій”, – заявив військовий.

Також експерт висловив прогноз стосовно тривалості наступу, посилаючись на подібні умови в Херсоні, де цей процес зайняв два місяці. За його словами, наступ триватиме близько двох, але не більше трьох місяців.

“Можливо, він триватиме менш як два місяці, оскільки там було три десантні дивізії, кілька десантних бригад, а також спецпідрозділ ГРУ – там була еліта еліт. Більшу частину їх ми залишили там. Тепер ми маємо справу з підготовленими штабами… Я вважаю, що вони швидше зірвуться. У середньому два місяці – оптимальний проміжок. Можливо, в межах місяця, але, можливо, і двох тижнів замало”, – додав Арті Грін.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦