Голова фонду “Повернись живим” Тарас Чмут вважає, що нині є передумови до того, що повномасштабна війна проти РФ завершиться вже цього року.

В інтерв’ю “Українській правді” він переконаний, що “щось відбудеться” після українського контрнаступу. Волонтер запропонував уявити, що ЗСУ зможуть деокупувати Мелітополь, потім зайти в Маріуполь, а потім Крим. Утім, на цьому ресурс України закінчиться і сил на наступний ривок вже не буде. Проте треба враховувати, що і в російських окупантів буде така ж історія.

Наступний сценарій – невдалий контрнаступ Сил оборони України. До прикладу, українські військові зможуть просунутися тільки на 10-50 км, але на загальній карті України нічого не буде помітно. Це означатиме, що надалі ні Україна, ні рф не зможуть наступати.

Щоб Україна змогла повернути свої території, треба реалізувати перший сценарій та відпрацювати контрнаступ.

Чмут вважає, що після закінчення війни життя в Україні вже не буде таким, як до 2014 року. За його словами, війна обов’язково має завершитися перемовинами. Утім, деякі війни закінчуються чіткою крапкою, інші – постійним військовим конфліктом.

На думку волонтера, Україна цілком реально може повернути окупований Крим, Донецьк та Луганськ. Проте це тільки його внутрішня віра та сподівання.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦