У світлі актуальної ситуації в Україні, міжнародний дослідницький центр Council of Foreign Relations закликав міжнародну спільноту підтримати Україну у поверненні всіх її територій, які окупувала Росія.

Зазначається, що після війни Україна має вийти на кордони 1991 року, а країни-партнери мають допомогти їй бути у безпеці в майбутньому.

За словами члена цього центру, Гідеона Роуза, така підтримка необхідна не лише через поведінку України, але й у зв’язку з реальним балансом сил, який став очевидним протягом цієї війни.

За даними видання Foreign Affairs, виявилося, що Росія не має ефективної армії, але найчастіше лише загрожує, рідко доходячи до справжньої ескалації. Навіть коли Москва намагається дестабілізувати ситуацію, наприклад, за допомогою ракетних обстрілів для зниження волі українців до опору, вона досягає протилежних результатів.

Аналогію до цієї ситуації можна провести з Ізраїлем середини минулого століття, коли сильні арабські сусіди постійно загрожували ескалацією через постачання зброї Заходом. Однак, переважно це були порожні слова. Американська сторона вирішила, що, незалежно від кількості зброї, наслідки не зміняться, і тому вони надали Ізраїлю сотні зразків озброєння. За розмислами автора статті, подібний підхід до України може мати сенс.

Водночас Роуз наголошує, що навіть поточний контрнаступ і відновлення кордонів 1991 року не припинять цю війну, і Україна залишиться поруч зі своїм ворожим сусідом. Він також висловлює думку, що можливо росіянам потрібна поразка як у війні з Україною, так і в поточній “холодній війні”, яку Кремль веде з усім ліберальним світом.

Він вважає, що Захід повинен перемогти в цьому конфлікті, щоб це означало не лише відновлення державного кордону України, але й системне послаблення і руйнування російської армії, щоб росіяни розуміли, що воєнним шляхом вони не переможуть світ, що прагне до ліберальних цінностей. Автор закликає Захід надати неперервну та “щедру підтримку” ЗСУ України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦