Найближчим часом в Україні діятиме червоний рівень пожежної небезпеки. Рятувальники закликали утриматися від розведення вогню на природі.

Український гідрометеорологічний центр попередив, що пожежна небезпека підвищеного рівня утримається від 15 до 17 червня включно.

У зоні небезпеки – мешканці західних областей, південних та центральних. Також небезпека виникнення пожеж оголошена у Донецькій та Запорізькій областях.

Рятувальники радять, якщо ви опинилися в центрі пожежі на відкритій місцевості, дотримуйтесь таких вказівок:

  1. Швидко покиньте небезпечну зону, де розповсюджується вогонь. Рухайтесь перпендикулярно напрямку поширення полум’я.
  2. Якщо немає можливості втечі від пожежі, вийдіть на відкрите просторове місце, галявину або ввійдіть у водойму. Закрийте себе мокрим одягом і дихайте повітрям, що знаходиться низько над землею, оскільки там повітря менш задимлене. Прикрийте рот і ніс одягом або шматком будь-якої тканини.
  3. Можна пригасити невеликі низові пожежі, забиваючи полум’я гілками листяних дерев, заливаючи водою, закидаючи вологим ґрунтом або затоптуючи ногами.
  4. Під час гасіння пожежі не віддаляйтесь далеко від доріг та просік і не втрачайте з виду інших людей, які беруть участь у гасінні. Зберігайте зв’язок з ними голосом.
  5. Будьте особливо обережні в місцях горіння високих дерев, оскільки вони можуть зруйнуватися та спричинити травмування.
  6. Звертайте особливу увагу на місця торф’яних пожеж, оскільки там можуть утворюватися глибокі заглиблення. Якщо можливо, пересувайтеся, перевіряючи палицею глибину згорілого шару.
  7. Після виходу з центру пожежі повідомте місцеву адміністрацію та пожежну службу про місце, розміри та характер пожежі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦