Одним із головних мотивів для придбання домашньої тварини є її здатність підіймати настрій своїм господарям. Навіть найспокійніші створіння можуть приносити багато радості. Проте, якщо йдеться про собак, дві певні породи відзначаються своєю ефективністю у боротьбі з поганим настроєм у своїх власників.

Видання OBOZREVATEL назвало породи собак, які здатні любити господаря попри все та постійно дарувати йому посмішку.

Золотистий ретривер – це собаки “обіймашки”. Вони відомі своєю привітністю, терплячістю та схильністю до розваг. Вони не претендують на всю увагу, але злагоджено вписуються в родину, пристосовуючись до кожного її члена. Вони обережні з дітьми та радо беруть участь у всіх іграх.

За своєю природою золотисті ретривери мають схильність до емпатії й практично не проявляють агресію. Вони відчувають, коли хтось у домі почувається погано або пригнічено, і приходять до такої людини, щоб підтримати її. Через цю особливість їх часто використовують як собак-поводирів або терапевтичних собак.

Такса – ця коротконога собачка з довгими вухами викликає позитивні емоції сама по собі. Такси мають жвавий та цікавий характер.

Ці собаки мають потребу в тактильному контакті, тому їх рекомендують людям, які часто перебувають у самотності. Такси потребують всебічного спілкування, тому вони завжди супроводжуватимуть свого господаря, будь-де він йшов, і здатні розуміти його стан навіть без слів, за допомогою поглядів та жестів. Гратись з представниками цієї породи можна нескінченно.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦