Штучний інтелект, що здатен створювати ілюстрації, може задовольнити будь-який запит користувача, при умові належного підбору ключових слів.

Цей напрямок стає глобальною тенденцією, яку використовують світові бренди та підприємства у різних галузях.

Зокрема, користувачі нейромережі пропонують ШІ у картинках прогнозувати майбутнє, або створювати реалістичні зображення різних цікавих подій.

Цього разу нейромережа на основі введеного запиту намалювала найбільш відомих світових лідерів, пофантазувавши, як вони могли виглядати у дитинстві. Вона зобразила дітьми президентів України, Росії, Франції, США, Туреччини, а ще Папу Римського та колишнього прем’єра Великої Британії Бориса Джонсона.

Політики та діячі на цих зображеннях вийшли досить милими. Навіть кремлівський диктатор Володимир Путін.

Зображення, створені штучним інтелектом, зазвичай базуються на глибокому навчанні і використовуються ілюстративними нейромережами.

Спочатку необхідно навчити модель штучного інтелекту на великому наборі зображень. Ці зображення можуть бути розмічені (з мітками, що описують їх вміст) або нерозмічені. Дані використовуються для тренування нейромережі та навчання її розпізнавати певні закономірності та характеристики на зображеннях.

Існує багато різних архітектур нейромереж, таких як генеративні змагальні мережі (GAN), авто-енкодери, конволюційні нейронні мережі (CNN) та інші. Вибір архітектури залежить від конкретного завдання та типу зображень, які потрібно створити.

Після вибору архітектури мережі починається процес тренування моделі. Це включає передачу навчальних даних через мережу, під час чого модель навчається визначати закономірності та візуальні особливості на зображеннях.

Після завершення тренування моделі можна використовувати її для генерації нових зображень.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦