12 червня на території Німеччини розпочалися найбільш масштабні навчання НАТО. Вперше близько 250 літаків Повітряних сил країн-союзниць братимуть участь у військовій підготовці на тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Як повідомляє Bloomberg, навчання мають назву Air Defender 23. До них долучилися більш як 20 країн. Серед літаків будуть представлені бойові винищувачі F-35, літаки-розвідники AWACS, авіаносці та дозаправники.

Загалом військовий вишкіл зачепить повітряний простір не тільки ФРН, але й Нідерландів та Чехії, і триватиме два тижні. Проте небо використовуватимуть у військових цілях тільки чотири години на добу, але й через це буде змінено графік, за яким літають цивільні літаки.

Нагадаємо, що раніше українські військові вже закінчили британські військові навчання на САУ AS90 і танках Challenger 2.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦