Цікавий десерт, який порадує дорослих та дітей, готується з волоських горіхів. Таке незвичне варення можна брати як начинку для випічки, млинців, сирників та каш.

Варення виходить смачне та м’яке. Найкраще підбирати горіхи, які ще дозрівають.

Візьміть 200 штук молодих, “молочних” волоських горіхів та зріжте з них тонкий верхній шар шкірки. Працюйте у рукавицях, аби ваші руки не стали коричневими. Адже горіхи виділяють чимало йоду.

Горіхи, які вже підготовили, перекладіть у холодну воду та настоюйте 12 днів. Кожного дня змінюйте водою по 4-5 разів. За цей час горіхи мають стати чорними і тільки тоді приступайте до наступних етапів приготування варення.

Підготуйте вапняну воду. Для цього візьміть 200 р. негашеного вапна та розмішайте його у невеликій кількості води у високій каструлі. Далі долийте ще 2 літри води, перемішайте і перекладіть туди вапно. Залиште там горіхи на 10-12 годин, але регулярно помішуйте, щоб вапно не осіло.

Після цього кожен горішок треба дуже добре промити у холодній воді, аби вапна не залишилося. Далі горіхи треба знову промити під проточною водою протягом 1-2 годин. Але і це не все, оскільки горіхи проколіть вилкою з чотирьох сторін та продовжуйте промивати.

Налийте в каструлю воду, додайте 2 столові ложки кварцу та кип’ятіть до розчинення. Після цього перекладіть підготовлені горішки та варіть 30 хвилин, накриваючи кришкою. Після цього ще годину промивайте горіхи під краном.

Далі готуйте сиром – на 8 літрів води візьміть 4 кг цукру. Туди покладіть горішки та варіть три години. Після варення має охолонути.

Підготуйтеся до другого варіння, а за 20 хвилин до того, як все буде готово, додайте спеції у марлі, зв’язавши у вузлик – 20 штук гвоздики, 2 палички кориці та 2 щіпки лимонної кислоти та варіть ще шість годин. Ось і смакота готова!

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦