Печериці – дуже популярні гриби в Україні, які чудово підійдуть для гарячих та холодних справ. Чи не кожен задумувався, чи треба чистити їх, або ж тільки мити.

Ви будете здивовані, але знімати шкірочку з печериць не обов’язково. Найчастіше це роблять ті, хто боїться частинок бруду на грибах навіть після миття. Проте достатньо їх ретельно помішати у воді та обрізати знизу ніжки. Але в жодному разі не треба вирізати “спіднички” та пластини коричневого кольору під “шапкою”, інакше є ризик позбутися грибного смаку.

Капелюх печериць можна чистити тільки тоді, якщо вони виросли у висоту на більш як 5 см. Оскільки тоді шкірка стане товстішою та жорсткою. Особливо це впливає на страви, де використовуєте великі гриби.

Проте перед приготуванням печериць їх обов’язково помити. Зробіть це під проточною водою та викладіть на паперовий рушник. Довго не тримайте під водою, бо вони швидко вбирають вологу. Якщо ж вам здається, що гриби і так чисті, то можете їх протерти вологим рушником.

Також гриби можна мити у воді з додаванням борошна, яке збиратиме весь бруд на себе.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦