Російський політолог Андрій Піонтковський заявив, що в Росії з’явилась нова політична партія, яку він називає “партією керованої капітуляції”.

Згідно з його заявою, ця партія працює над організацією відставки нинішнього президента Російської Федерації Володимира Путіна. Він також стверджує, що уряд Кремля визнав свою поразку у війні з Україною і готується до цієї “заміни” разом з Китаєм.

У своєму інтерв’ю на телеканалі “Еспресо” Андрій Піонтковський висловив свої думки щодо ситуації. Він заявив, що Кремль робить “непристойні кроки”, зокрема, вказав на вибух на Каховській ГЕС, внаслідок якого було пошкоджено значну кількість російського особового складу та техніки. Політолог вважає, що цей вибух був спрямований на створення “ядерного шантажу” та як сигнал про можливий напад на Запорізьку атомну станцію.

За словами Піонтковського, Захід перестав відповідати на ядерний шантаж з боку РФ. Він також зазначив, що останні заяви прем’єр-міністра Великобританії Ріші Сунака створили паніку серед кремлівських пропагандистів. Політолог відзначив, що висловлювання Сунака про те, що Великобританія ще не завершила розслідування, але якщо буде встановлено, що це дія Росії, то відносини з РФ досягнуть “нового дна відносин”. І це, на думку експерта, створило дестабілізуючий ефект на російських каналах.

Піонтковський також поділився інформацією про те, що низка кремлівських агентів з опозиції, у тому числі Леонід Волков, сприйняли та почали розповсюджувати ту саму версію про те, що вибух на Каховській ГЕС стався в результаті природних причин, а не через дії Росії чи України. Це свідчить про початок “самовикриття” російської пропаганди, що спричинило паніку серед її прихильників.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦