Кремль витратив всі можливі засоби впливу на Україну, аби змусити її віддати окуповані російськими військами території. Єдине, чого ще випробовувала Росія як “аргумент”, це ядерна зброя.

Як повідомляє видання The Economist, для західних країн, які підтримують Україну, кінцева мета війни набагато менш зрозуміла, бо Росія є ядерною державою, тому важко уявити, що вона оголосить капітуляцію.

Журналісти припускають, що свій програш у війні проти України Росія може сприйняти “як приниження, настільки жалюгідне, що варто було б застосувати ядерну зброю, щоб уникнути цього”.

Зазначається, що українські військові здатні на контратаки та наступ, а от Росії бракує засобів для значного наступу. І звичайно, що для України важлива підтримка партнерів, які її забезпечують необхідною зброєю та технікою, а самі не втручаються у війну, аби не стати “третьою стороною конфлікту”.

Що стосується російських партнерів, то президент РФ покладає значні сподівання на підтримку Китаю. Сі Цзіньпін, вважають журналісти, хоче запобігти повній поразці Росії, а також повному розриву відносин з Європою чи застосування Росією ядерної зброї.

Однак зброї чи озброєння, такого, як отримує Україна від її партнерів, від Китаю Росія поки не отримувала.

“Західні офіційні особи хвилюються, що це може змінитися, якщо Китай думатиме, що росіян ось-ось розгромлять”, – пише The Economist.

За даними видання, навіть попри побоювання, що Китай почне забезпечувати росіян зброєю, американські генерали все більше вважають, що можна влаштувати «стратегічну поразку» Росії.

У західних аналітиків є три широкі сценарії розвитку війни. Перший – великий український прорив, під час якого ЗСУ повертають значні частини території, тоді Путін почне втрачати владу. Другий сценарій передбачає менші втрати Росії, але також перспективу подальших поразок та послаблення режиму Путіна. Третій сценарій – тупикова ситуація, яка дозволить Росії утримати більшу частину того, що вона окупувала.

Що стосується припинення війни, журналісти вважають, що від України чекають, що вона “завдасть такої різкої військової поразки, що змусить Путіна переглянути свої цілі”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦