Вранці 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, через що відбулося затоплення низки населених пунктів. Подекуди вода взяла в полон людей, а від будинків видніються тільки дахи.

На лівому березі Дніпра, де люди все ще в окупації, відбувається жахливе. Там російські військові забрали всі човни у людей та повтікали, а люди з дахів просять їх врятувати. Також окупанти заборонили жителям тимчасово захоплених територій залишати свої будинки, навіть якщо їх затопило. Ворогу байдуже на людей, вони рятують власні шкури.

На лівобережжі Херсонщини деякі будинки, цілі вулиці та мікрорайони опинилися майже повністю під водою. Оскільки ця територія окупована, то інформації небагато. Про це розповіли в сюжеті ТСН.ua.

Найбільше постраждали Олешки, де одноповерхові будинки опинилися у водяному полоні. Також затоплено райони, які розташовані в низинах. Там переважно люди пенсійного віку, які не можуть залізти на дах, чи самостійно евакуюватися.

Ось в Новій Каховці вода затопила зоопарк “Казкова діброва”, де 300 тварин загинуло. Там вижили тільки лебеді та качки. Під водою також Гола Пристань, Збур’ївка, Копані, Козачі Лагері, де з людьми зв’язку немає.

У Херсоні проводиться евакуація людей. Всі служби та волонтери допомогають подолати наслідки підриву дамби, врятувати місцевих і тварин.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦