Російська Федерація, який чи не щодня атакує українські міста крилатими та балістичними ракетами, “викидає у повітря” мільйони доларів. І це не у переносному значенні.

Лише під час атаки на Київ у ніч на 1 червня протиповітряна оборона збила сім балістичних ракет «Іскандер-М» та три крилаті ракети «Іскандер-К». Вартість випущених ракет становила близько 17 млн доларів, повідомляє Military Media Center.

Зазначається, що «Іскандер-М» коштує до 2 млн доларів, а «Іскандер-К» близько 1 млн доларів. Таким чином, якщо підрахувати кількість збитих балістичних ракет лише за день, то Росія втратила до 17 млн доларів.

Нагадаємо, у ніч проти 1 червня російські терористи завдали масованого удару балістичними ракетами по столиці української держави. Протиповітряна оборона знищила всі 10 цілей. Однак попри відмінну роботу ППО уламки ракет пошкодили будинки та інфраструктурні об’єкти. Також було смертельно поранено трьох людей. 19 киян отримали поранення.

Мер Києва Віталій Кличко розпорядився терміново перевірити всі укриття столиці та навіть пригрозив звільненням керівникам столичних районів, якщо повториться ситуація, коли укриття у Деснянському районі столиці було зачиненим під час повітряної тривоги й через це кияни не змогли сховатися від уламків російських ракет.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦