У ніч проти 1 червня кияни загинули, коли добиралися до укриття. Тому виникає питання, чи варто спускатися в бомбосховища.

Експерт у галузі містобудування Віктор Глеба у коментарі ТСН.ua зауважив, що варто мати безпечне приміщення там, де ви живете. Виявилося небезпечним бігти до укриття, як показала практика.

За його словами, балістичні ракети можуть підлітати до цілі від 10 секунд до 10 хвилин. Україна досі не готова до війни, адже укриттів та сховищ немає. При цьому бомбосховищ як таких немає, а спеціальні укриття були передбачені для 10% працівників військово-промислового комплексу.

Глеба нагадав, що у Бородянці Київської області люди були замуровані у своїх підвалах, коли Су-24 вели обстріл. Вони 20 днів провели у страшних муках, адже окупанти не діставали.

Причина загибелі людей біля укриття в тому, що в Україні немає потрібних бомбосховищ.

За його словами, влада розглядає можливість будівництва бункерів, але на це треба 700 років, аби їх розмістити для 100% населення. Йдеться про систему захисту та безпеки в тому просторі, де ви працюєте чи живете.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦