30 травня російську столицю масово атакували безпілотниками. Українська сторона свою причетність до цих атак спростовувала, натякаючи на партизанський рух, який активізувався проти путінського режиму.

Тим часом українці у соцмережах почали жартувати, що атаки до дронів може бути причетна співачка Ані Лорак, яка досі перебуває в Росії й підтримує російську збройну агресію росіян проти України.

Самі ж росіяни цей жарт розцінили як правду та почали вимагати від російської влади скасувати всі концерти, які Лорак планувала на РФ. Вони згадали їй, що у січні 2023 року Ані Лорак оголосила в Instagram збір пожертв для людей, “які втратили свої будинки або постраждали від цієї трагедії”.

Краснодарський мер Євген Наумов заявив, що не допустить у місті проведення концерту Лорак, оскільки вона “зізнається у любові до правлячої в Україні влади, яка воює проти нас”.

У Ростові-на-Дону теж не дадуть Лорак співати. Там також заявили, що вона не виступатиме за свою проукраїнську позицію.

Скасували й концерт Ані Лорак, який мав відбутися у Воронежі.

Нагадаємо, після повномасштабного російського вторгнення Ані Лорак скасувала свої концерти у кількох містах Росії та у містах Європі. Однак згодом вона анонсувала виступи у Краснодарі, Воронежі та Ростові-на-Дону, їх вона мала провести у квітні 2023 року, а у вересні вона хотіла співати у Москві.

Єдиний її коментар, де вона висловила “антивоєнну” позицію, було опубліковано в Instagram у березні 2022 року. «Я українка, я мати, і мої близькі зараз в Україні під обстрілами, як мільйони українців. Моє серце зараз з кожним із тих, хто страждає від цього жаху… Я благаю зупинити цю безглузду нікому не потрібну війну!”, – написала тоді Лорак.

Ані Лорак (справжнє ім’я – Кароліна Куєк) – родом з Чернівецької області України. Вона представляла Україну на конкурсі “Євробачення-2008”. З 2014 року Лорак живе та працює в Росії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦