Британські розвідники помітили зміну тенденцій у поведінці Кремля на військовому фронті. Зокрема, замість активного просування до власних військових цілей, Росія все частіше виступає в оборонному положенні та реагує на дії України.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у своєму офіційному Твіттері, посилаючися на дані, отримані розвідкою у травні цього року.

У повідомленні зазначається, що у травні 2023 року Росія здійснила 20 нічних односторонніх ударів за допомогою безпілотних літальних апаратів та крилатих ракет по території України. Однак, за словами британського Міністерства оборони, Росія не змогла досягти значних успіхів у своїх потенційних цілях, таких як нейтралізація вдосконаленої системи протиповітряної оборони України та знищення українських сил контрнаступу.

Замість цього, російські сили змушені були перебазувати свої військові загони, щоб реагувати на атаки партизанських груп на західних територіях Росії (певно, мається на увазі “вилазка” російських добровольців з легіону “Свобода Росії” та РДК до Бєлгородської області РФ. – ред.).

Загалом, згідно з даними розвідки, роль Росії в конфлікті почала змінюватися, і це створює певні переваги для України. Однак, ситуація залишається напруженою, і дальші події на військовому фронті можуть вплинути на подальший розвиток конфлікту. Міжнародна спільнота продовжує слідкувати за ситуацією та шукати шляхи мирного врегулювання цього конфлікту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦