Американський еколог 36-річний Робін Грінфілд з Ешвілла, штат Північна Кароліна, ще 2013 року вирішив відмовитися від користування туалетним папером. Чоловік каже, що замість нього користується листками рослини Plectranthus ciliatus.

Робін підрахував, що за ці 10 років без туалетного паперу заощадив тисячі фунтів. А ще, додав чоловік, він значно сприяв “порятунку планети”, оскільки виробництво туалетного паперу “сприяє вирубці лісів і масовому використанню викопного палива в транспорті”.

Він каже, що розглядав кілька варіантів, чим замінити туалетний папір та врешті зупинився на листках блакитної шпори – рослини, яка має широке та м’яке листя.

За його словами, варто всього-на-всього посадити цю рослину вдома й мати запас “туалетних листків” на все життя.

Робін додав, що середньостатистичний американець витрачає 11 198 доларів на туалетний папір протягом свого життя, тож витираючись листками, можна значно заощадити.

Довідково: Plectranthus ciliatus – рослина, яка має ще такі назви, як золота краплинка або плектрантус пушкуватий, є однорічною рослиною з родини губоцвітих (Lamiaceae). Ця рослина є поширеною у природі в Південній Африці.

Plectranthus ciliatus має привабливі зелені листки з жовтими або золотистими плямами, які надають їй декоративний вигляд. Листки є пухнастими, з невеликими м’якими волосками, листя має трохи м’ятний аромат. Рослина може досягати висоти до 30-40 сантиметрів.

Плектрантус пушкуватий є популярною кімнатною рослиною завдяки своєму привабливому зовнішньому вигляду та легкому догляду. Вона відносно невибаглива до умов вирощування і може зростати у різних кліматичних умовах.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦