Якщо маєте домашніх улюбленців, то враховуйте їхні потреби та вподобання. До прикладу, коти не переносять деяких пахощів, отримуючи отруєння та справжній стрес.

1. Цитрусові фрукти. Запах апельсинів, лимонів, мандаринів, грейпфрутів та інших фруктів з цього сімейства є токсичним для котів, тому вони намагаються уникати їх. Утім, цей аромат в невеликих кількостях можете використати на користь. Покапайте ті місця, де небажаний кіт, або ж покладіть скибки цитруса. Тварина оминатиме їх.

2. Ефірні олії. Сполуки, що є у складі ефірних олій, можуть спричиняти отруєння в котів. Тому краще не вмикати аромалампи чи дифузори, коли в кімнаті тварина.

3. Гострий перець. У перці міститься капсаїцин, який надає йому пекучості. Речовина є токсичною для котів, тому, якщо хочете відлякати чотирилапих, посипте молотого чилі. У великих кількостях краще не використовувати.

4. Оцет. Цей простий побутовий та харчовий засіб може стати отрутою для котів. Якщо використовуєте його для прибирання, то дуже ретельно змивайте.

5. Мелена кава. Отруєння в котів може викликати кофеїн, тому тримайте подалі чотирилапих від зерен кави та кавової гущі. Проте можете присипати нею горщики з квітами, щоб захистити від котів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦