Риба має бути в раціоні кожної людини, оскільки цей продукт насичений жирними кислотами та “легким білком”. А ще риба багата на вітаміни та мінерали.

Якщо ви не любите готувати рибу, бо не вмієте її чистити, прості поради допоможуть робити це швидко та без зусиль.

Досвідчені рибалки кажуть, що чищення риби від луски — це процес, який можна виконати досить просто, дотримуючись кількох кроків.

Ось деякі поради, як правильно чистити рибу від луски:

Потрібно мати під рукою гострий ніж або лускорізку, а також миску для збору луски.

Почніть знизу риби, тримаючи її за голову або захоплюючи за товстий край хвоста. Захопіть рибу таким чином, щоб не пошкодити її тіло.

За допомогою ножа або лускорізки, почніть поступово знімати луску з риби, рухаючись від хвоста до голови. Для цього наведіть лезо під край луски й робіть плавні рухи в напрямку від хвоста риби до голови.

Під час чищення риби регулярно опускайте її в миску з водою, щоб змочувати луску та щоб вона не розліталася по всій кухні.

Продовжуйте чистити рибу, доки не знімете всю луску. Після видалення луски ретельно промийте рибу під холодною водою, щоб видалити залишки луски та дрібних частинок.

Пам’ятайте, що при чищенні риби слід бути обережним і уникати поранень. Після чищення рибу можна використовувати для приготування різних страв до свого смаку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦