30 травня розпочалося для росіян “вибуховим” ранком через масовану атаку дронами. Військові РФ застосували ППО.

За інформацією росЗМІ, у Новій Москві безпілотник нібито врізався в багатоповерховий будинок, де стався вибух. Пошкодження були незначними. Згодом “бавовну” помітили в Підмосков’ї та самій російській столиці, де дим виднівся над житловими кварталами. При цьому російська ППО начебто збила з десяток дронів.

Внаслідок “атаки” постраждалих не було, а росіяни почали панікувати та скаржитися, бо це “страшне видовище” їх налякало. Особливо в елітному районі Рубльовка скаржилися на прильоти.

У Новій Москві пошкоджено три поверхи в 25-поверховому будинку.

Російські оперативники перевіряють причини вибуху та шукають залишки БПЛА. При цьому у будинку газу досі не було проведено.

Місцеві мешканці переконують, що атаку здійснив саме безпілотник.

Біля будинку жителі нібито знайшли предмет, який був схожий на крила дрона. Російські силовики озвучили таку ж версію.

Насправді ж невідомо, чи має ця знахідка стосунок до ранкового інциденту. На фото та відео видно вибите скло, кіптяву на стінах та якісь уламки на землі.

Ні людей, ні автомобілі уламки не зачепили. Площа пошкодження – не більше 8 кв. м на 25-му поверсі, на більше 6 кв. м – на 24-му.

Наступна атака дроном відбулася на вулиці Профспілковій у Москві. Там проводили евакуацію людей.

Нібито під ударом опинилися вікна на 16-му поверсі.

Також вибухи було чутно у Красногорську, районах Немчинівка, Одинцово та Барвиха.

Не всі росіяни скаржилися, деякі ж вихваляли ППО росії, щоб вона збила кілька дронів.

“Два вибухи пролунало в Новій Ризі в Підмосков’ї. Також вибухи пролунали в підмосковному Одинцово та Красногорську. За попередніми даними, кілька квадрокоптерів збили в Ніколо-Урюпіно та на набережній в Іллінському”, – писали близько 07:00 в російських соцмережах.

У Telegram-каналі Baza заявили, що за ранок 30 травня системи ППО РФ збили більше 10 БПЛА у Підмосков’ї. Більшість – в Істринському, Красногірському та Одинцовському районах.

За словами мера Москви Сергія Собяніна, незначні пошкодження виникли в кількох будинках. Туди виїхали екстрені служби та з’ясовували обставини.

При цьому московські таксисти поскаржилися на збої в роботі GPS, оскільки в столиці РФ глушили сигнали супутникової навігації.

Кремль, звісно, звинуватив Україну в “атаці” на москву. При цьому робота ППО рф більше була схожа на приліт.

Росіяни ж почали істерити у мережі через вибухи та погану роботу ППО. Вони закликали завдавати більше ударів по Україні.

Видання “Можем объяснить” повідомило, що в епіцентрі атаки опинилися маєтки наближених до владіміра путіна людей. Уламки БПЛА навіть впали за 3 км від резиденції глави Кремля. На думку журналістів, це могла бути психологічна атака.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦