Вранці 30 травня російська столиця Москва та регіон Підмосков’я зазнали повітряної атаки безпілотників. У російському Міноборони заявили, що по Москві було запущено вісім БПЛА. Натомість ЗМІ та російські пабліки заявляють по понад 30 дронів.

Російське оборонне відомство повідомляє, що з ПЗРК «Панцир-С1» сили ППО збили п’ять дронів, а три безпілотники “придушені засобами радіоелектронної боротьби”.

Зазначається, що у Москві дрон влучив у будинок на Профспілковій вулиці, а ще один — у 24-поверхівку на вулиці Атласова в Новій Москві.

За повідомленням МО РФ, всі вісім БПЛА були літакового типу, після роботи ППО вони “втратили управління та відхилилися від намічених цілей”.

Мер Москви Сергій Собянін повідомив, що внаслідок атаки безпілотників ніхто з мешканців не постраждав.

Російські Телеграм-канали тим часом повідомляють наступне:

“План “Тайфун” введений у поліції Москви та Московської області — він передбачає збір особового складу, що залучається до ліквідації наслідків НС”.

У каналі Shot з посиланням га “обізнані джерела” пишуть, що по Москві та Підмосков’ю запустили понад три десятки дронів: “19 збиті на підльоті (Рубльовка, Красногірський район, Істринський район, Нова Москва, Апрелівка, Власиха), близько 10 зачепилися за дерева та впали (Одінцовський район, ТІНАО), 3 потрапили до житлових будинків (Ленінський проспект, Профспілкова вулиця, вулиця Атласова).

У Телеграм-каналі Baza повідомили, що ранкова атака включала 25 ударів безпілотників.

Адміністратори каналу Shot пишуть, що дрон, який врізався у багатоповерховий будинок на вулиці Профспілковій, ніс на собі кумулятивний заряд КЗ-6. Він залетів у квартиру будинку на 16 поверсі разом із зарядом, але не вибухнув. Пишуть, що заряд, що знаходився на безпілотнику, здатний пробивати півметрові залізобетонні плити.

А ще повідомляється, що один із дронів упав у селищі Іллінське — за три кілометри від резиденції Путіна в Ново-Огарьово.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦