Російський посол у Великій Британії Андрій Келін зробив цинічну заяву на адресу України. За його словами, у разі збільшення постачання військової допомоги із Заходу на Україну чекає “ескалація війни до поки що небаченого рівня”.

В інтерв’ю Бі-Бі-Сі Келін заявив, що “Росія ще не починала” і в разі збільшення допомоги російська сторона може перейти до “дуже серйозних дій” і що війна може перейти у “новий вимір”.

Він почав погрожувати Україні та нагадав, що “Росія у 16 разів більша” та має “величезні ресурси”. Потім він звинуватив союзників України, в тому числі США, країн-членів НАТО та Велику Британію у затягуванні “конфлікту”.

Під час інтерв’ю журналістка BBC нагадала Келіну про злочини, які творить російська армія проти українців, натомість він почав звинувачувати саму Україну та її владу, заявивши, що Росія “піклується” по Луганщину та Донеччину.

Коли ж його попросили прокоментувати випадки насильства російських солдатів проти мирних українців, він взагалі образився.

Коли мова зайшла про можливість мирного врегулювання конфлікту, Келін заявив про наступне: “Треба, щоб Україна не була загрозою для Росії. І друге — щоб до росіян та українців ставилися як до решти країн світу… Ми не можемо зазнавати дискримінації”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦