Днями мешканці окупованого Криму повідомляли про дим, який йшов з боку Кримського мосту. Так звана влада півострова заявляла, що проводить навчання. При цьому використовувалася димова завіса, яка прикривала міст, який з’єднує Керч з російським Краснодарським краєм.

Міністерство оборони Великої Британії у Twitter опублікувало дані розвідки, у яких зазначається, що Росія намагалася випробувати димову завісу, як один з ефектів маскування.

У Міноборони Британії зазначають, що цей спосіб виявився неефективним.

“Російська доктрина вважає використання диму частиною маскування (камуфляжу та обману)… Димову завісу заклали димогенератори ТДА-3, імовірно, 28-ї бригади військ ядерного, біологічного та хімічного захисту РФ”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 24 травня після того, як у пабліках з’явилося фото та відео диму з боку Кримського мосту окупаційна влада півострова заявила, що біля мосту проводить навчання. Також повідомлялося, що міст буде зачиненим на деякий час.

Загалом на Кримському мосту після інциденту, який стався у жовтні 2022 року, коли вибухнула фура та пошкодила залізничне й автомобільне полотно, окупанти оголосили підвищений рівень терористичної небезпеки та перестали пропускати вантажівки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦