24 травня у Швейцарії після тривалої боротьби з раком померла американська співачка Тіна Тернер. “Королева рок-н-ролу” померла у віці 83 років у своєму будинку неподалік Цюріха.

Всесвітньовідома співачка народилася 1939 року у США. 1974 року вийшов її перший альбом “Tina Turns the Country On!”. За життя вона випустила дев’ять альбомів, отримавши 12 премій “Греммі”. За версією журналу Rolling Stone вона входила до “100 найвизначніших співаків усіх часів”.

Тернер перестала виходити на сцену 2000 року. Вона відмовилася від громадянства США у 2013 році та стала громадянкою Швейцарії, де й поживала протягом останнього часу.

Від часу, як вона дізналася про рак кишківника, Тіна перенесла трансплантацію нирки, пережила інсульт.

Так виглядала Тіна Тернер останнім часом:

Останнє фото, яке публікувала Тернер у Твіттері, датоване березнем 2021 року, вона святкувала вихід документального фільму про її творчість на HBO:

Час від часу вона була присутньою на світських заходах. Її знайомі розповіли, що увесь час, попри хворобу, Тіна лишалася активною. Коли у 2021 році Тіна Тернер вона отримувала нагороду, пов’язану зі входом до Зали слави рок-н-ролу, вона особисто не була присутня на заході, а записала відеозвернення. Зірка з нагородою в руках багато сміялася.

“Як ви напевно можете зрозуміти з моєї осяяної посмішки: я дуже рада бути офіційно введеною до Зали слави рок-н-ролу як сольна артистка. Яка честь! Я вдячна багатьом людям, які вірили в мене і підтримували мене на моєму шляху сюди, особливо вам, моїм шанувальникам. Люблю, Тіна”, – виголосила вона.

Тернер за своє життя продала понад 100 мільйонів платівок по всьому світу і відома як одна з найбільш продаваних музикантів усіх часів. Вона також увійшла в історію як перша афроамериканська артистка та перша жінка, яка потрапила на обкладинку Rolling Stone.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦