У Голлівуді досить жорсткий відбір акторів навіть на другорядні ролі в кіно. Інколи за ту чи іншу роль авторам доводиться мало не змагатися між собою, аби довести свою геніальність та “увірвати” можливість стати знаменитими на весь світ.

Джулія Робертс – хто б міг подумати, що ця красуня з неймовірною посмішкою не одразу підкорила відбірну комісію. До того, як вона отримала роль Дейзі у фільмі “Містична піца” (1988), їй повідомили, що вона “фізично абсолютно неправильна для ролі”.

Майкл Дж. Фокс якось почув з боку кінопродюсерів, що має обличчя, яке “мають друкувати на коробці для обіду”. Але все одно отримав роль Алекса Кітона у шоу “Сімейні зв’язки”. І коли це шоу стало мегапопулярним у США, актор ще довго згадував кінопродюсерам їхні образливі слова.

Зак Ефрон – популярність йому принесла роль Лінка Ларкіна у рімейку “Лак для волосся” 2007 року, але режисер фільму Адам Шенкман спочатку не хотів допускати актора до зйомок. Шенкман казав: “Він був милий і дурним… Нічого схожого на сексуального Ларкіна”. Згодом режисер зрозумів, що помилявся й актора після знімання почали масово запрошувати грати головні ролі.

Відомий на увесь світ Марлон Брандо, який зіграв дона Віто Корлеоне у фільмі «Хрещений батько» (1972 рік) теж отримав роль з трудом. Однак режисер Френсіс Форд Коппола розпізнав у ньому майбутню зірку та переконав керівників Paramount Pictures переглянути екранний тест з Брандо.

Вупі Голдберг – до того, як отримати Оскар за найкращу жіночу роль другого плану в 1991 році, вона була на прослуховуванні до фільму “Привид”. Її агент сказав, що відбіркова комісія вважає її завеликою. Однак Патрік Свейзі переконав журі дати їй шанс, і вона скористалася ним на відмінно.

Зак Брафф, який зіграв одну з головних ролей у серіалі “Клініка”, свого часу теж довго не міг пробитися у світ кіно. Актор згадував, як йому після прослуховування не хотіли давати роль Джея Ді-Ді у серіалі «Скраби». Однак вже після другої спроби він зміг переконати творців кінострічки, що вартий зіграти цю роль.

Красуня з величезними бездонними очима Енн Гетевей була дев’ятою акторкою, обраною на роль Енді у фільмі “Диявол носить Prada”. Девід Франкель, який став режисером фільму, розповідав, що її затвердили не одразу. Гетевей навіть писала листки в офіс кінокомпанії, у яких зазначала, що вони зобов’язані взяти її. Вона настільки хотіла грати цю роль, що переконала режисера зробити кінопроби. Допомогла й настирливість головної героїні фільму Меріл Стріп. Після перегляду пробних записів вона заявила, що Енн “чудова”.

Кріс Хемсворт зіграв головну роль у фільмі “Тор” (2011 рік). Він розповідав, що його довгий час вважали “невідповідним для ролі”. Однак він все ж здобув її, коли раз за разом ходив на прослуховування.

Майлі Сайрус до того, як почала співати на професійній сцені, стала відомою завдяки головній ролі у серіалі “Ханни Монтана”. на цю роль вона пробувалася в 11 років. Спочатку режисери кастингу вирішили, що вона ще недостатньо зріла для роботи та “занадто маленька”. Однак вона один за одним писала дублі. аби довести, що здатна на цю роль. За кілька місяців, коли роль ще не була зайнята, Майлі запросили у Каліфорнію на чергове прослуховування. Завдяки цій спробі Майлі переконала кастинг-директорів, що вона зможе зіграти Ханну.


Кейт Вінслет прославилася завдяки ролі Роуз у “Титаніку”. Режисер Джеймс Кемерон казав, що “спочатку не був впевнений”, чи візьме її на цю роль. Він шукав тип Одрі Хепберн. Однак проби були настільки вдалими, що всі сумніви у режисера відпали.

Сама Кейт час від часу натякала режисерові, чому вона має бути головною героїнею драми. Якось вона навіть надіслала йому троянду і написала записку: “Від твоєї Роуз”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦