Українська співачка Софія Ротару, яка довгий час гастролювала по Росії, одразу після масштабного російського вторгнення відмовилася від концертів у ворожій країні та більше туди не їздить. Вона навіть не погоджується за великі гроші співати для російських олігархів в інших країнах. Про це розповіла близька подруга Ротару співачка з Латвії Лайма Вайкуле.

Вона каже, що як тільки дізналася, що російський диктатор Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну 24 лютого, то одразу зателефонувала Ротару. З’ясувалося, що Софія зустріла ту страшну ніч у Києві, у бомбосховищі.

Під час розмови Софія сказала Лаймі, що ледь пережила ту ніч. “Я не знаю, як я пережила цю ніч. У мене ліків не було. Я побігла в бомбосховище”, – передала слова Ротару Вайкуле. Потім Софія, за даними Лайми, переїхала до Львова. Й після того вони втратили зв’язок.

Навіть коли Вайкуле пропонувала Ротару взяти участь у музичному фестивалі в Юрмалі, її подруга відмовилася. Лайма з розумінням поставилася до цього рішення Ротару й каже, що вони досі у гарних стосунках.

Раніше у ЗМІ публікували інформацію, що Софія Ротару засудила російське вторгнення та відмовилася від будь-якої співпраці з ворогом. У соцмережах Ротару не надто активна, однак після початку російської війни вона публікувала у Фейсбуці допис, в якому повідомила, що перебуває у Маршинцях Чернівецької області.

Ротару написала, що з перших днів початку повномасштабної війни підтримує гуманітарну ініціативу, покликану піклуватися про дружин і дітей військовослужбовців. Згодом на сторінці в Інстаграмі співачки з’явилося фото українського військового, якого звільнили з полону. Вона таким чином хотіла показати, як жахливо ставляться до наших захисників у Росії під час полону.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦