Велика Британія вирішила не використовувати державні активи РФ певний час після завершення війни в Україні. Їх заморозять до того часу, поки Кремль не підтвердить виплату компенсації за збитки, які завдала українським містам та людям.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Першим кроком до механізму компенсації є створення Радою Європи цифрового Реєстру збитків. Цей реєстр хочуть готові підтримати 44 країни і Європейський союз.

Йдеться про 300 млрд доларів, які належать центральному банку РФ, але перебувають в країнах “Великої сімки”. Утім, картування російських активів досі не закінчено і триває день та ніч.

Видання наголошує, що Захід цілком серйозно розглядає варіант, згідно з якою росія повинна виплатити компенсацію Україні з цих коштів. Нині ж уряд буде розробляти план щодо доцільного використання заморожених коштів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦