У Державному департаменті США прокоментували події, що відбулися у Бєлгородській області Росії 22 травня.

В адміністрації американського президента Джо Байдена вважають, що Україна, якщо вона й причетна до цих подій, може сама вирішувати, як та де проводити військові операції, які стосуються цілісності її державного суверенітету.

Відповідну заяву під час брифінгу у Вашингтоні зробив офіційний представник зовнішньополітичного відомства США Меттью Міллер. Він додав, що Сполучені Штати не заохочують “атаки за межами українських кордонів”.

Міллер нагадав також, що агресором у цій війні є саме Росія: “Важливо нагадати світові, що це Росія розпочала цю війну, Росія продовжує нападати на цивільних. Росія цілиться в школи та лікарні, у цивільну інфраструктуру”.

Також Метью Міллер зауважив, що такого роду події не вплинуть на рішення США щодо передачі ЗСУ винищувачів-бомбардувальників F-16.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦