Поки російські добровольці з легіону “Свобода Росії” та Російського добровольчого корпусу “звільняють” Бєлгородську область від путінського режиму, у самій Росії намагаються майже не згадувати ці події.

22 травня, коли стало відомо, що на території Бєлгородщини прорвалися “диверсанти” у випусках новин на провідних пропагандистських каналах РФ майже не згадувалася ця тема. Навіть “Перший канал” РФ під час випуску новину не показав жодного сюжету з місця, де “стає тривожно”.

На проникнення до Бєлгородської області емоційно відреагувала пропагандистка Ольга Скабеєва – телеведуча каналу “Росія 1”, яка веде програму «60 хвилин».

“Ну і прямо зараз максимально тривожні новини, чекаємо на офіційне підтвердження, з усім тим багато повідомлень з’являються у телеграм-каналах, з’являються свідчення жахів, які прям зараз відбуваються на кордоні з Бєлгородською областю”, – так вона почала свій вечірній випуск.

Скабєєва розповіла про “запеклий бій з українською ДРГ” у селі Дроновка.

“Ми чекаємо на інформацію від Міноборони”, – додала вона та закликала гостей студії не чіпати цю тему, поки вона не отримає “верифіковану інформацію”.

Нагадаємо, 22 травня у легіоні “Свобода Росії” заявили, що проникли на територію Бєлгородської області РФ через КПП “Гайворон”. У легіоні заявили, що їм вдалося “взяти” населені пункти Козинка, Глотове, Гора-Поділ та Грайворон (знаходиться за 8 кілометрів від кордону).

Українська військова розвідка заявила, що диверсію здійснили легіон “Свобода Росії” та Російський добровольчий корпус, у складі яких лише росіяни.

Влада Бєлгородської області запровадила режим контртерористичної операції.

Російський телеграм-канал SHOT заявив, що група диверсантів склала 80 людей. Також повідомлялося, що 39 з них було вбито. Офіційного підтвердження цій інформації Росія не надавала. У РДК та легіоні “Свобода Росії” теж не коментували це.

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков прокоментував події у Бєлгородській області заявивши, що це була спроба відвернути увагу від захоплення Бахмута російськими силами.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦