22 травня бійці з легіону “Свобода Росії” та Російського добровольчого корпусу на бронемашинах та танках увійшли до Грайворонського району Бєлгородської області, заявивши, що вони “повертаються додому” та будуть боротися проти кремлівського режиму.

Влада Росії оголосила по всій території Бєлгородської області КТО (контртерористичну операцію). Чи здатна російська влада протистояти внутрішнім військовим рухам, прокоментував військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан. У коментарі ТСН він заявив, що розгублений путінський режим, який думав, що все контролює, перебуває у шоковому стані через неспроможність вплинути на ситуацію, а тим більше розв’язати проблему.

Світан каже, що влада РФ не очікувала такого розвитку подій. Тому, що робити з військовим формуванням, що на військовій техніці вдерлося через кордон, просто не знає. До того ж додав він, оскільки чи не всі російські сили зосереджені на захопленні українських територій, власні території Росії немає ким та чим захищати.

“Росіянам просто нема чим крити. Вони спробують за допомогою сил спецоперацій, мобільних груп якось зупинити наш рух, але досі цей рух не вдається зупинити. Немає вільних сил та засобів”, – казав експерт.

Нагадаємо, 22 травня 2023 року російські добровольці з РДК та легіону “Свобода Росії” заявили, що повертаються на Батьківщину. Вони показали відео, що вже знаходяться на території РФ. Російські ТГ-канали та ЗМІ спочатку писали про “прорив через кордон до 20 диверсантів”, а коли РДК опублікував інформацію про захоплення шести населених пунктів у Грайворонському районі Бєлгородської області, російська влада оголосила по всьому регіону КТО.

Згодом російські чиновники заявили, що “вбили до 40 диверсантів”, а з десяток начебто взяли у полон. Тим часом росіяни, що мешкали на території Грайворонського району, масово полишали домівки та виїжджали з населених пунктів, де російська влада ловила бійців легіону та РДК.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦