Російська Федерація через значні втрати на війні почала готувати до бойових дій пенсіонерів. Їх хочуть залучити до роботи в авіагрупах, які мають штурмувати позиції Збройних Сил України. На Росії начебто вже й вигадали назву “Шторм”.

Британське Міноборони з посиланням на дані своєї розвідки повідомляє, що за деякими даними, російське військове керівництво почало створювати “нову елітну ударну авіаційну групу під кодовою назвою “Шторм” для дій над Україною”.

Зазначається, що готується щонайменше одна ескадрилья, до якої увійдуть винищувачі-бомбардувальники Су-24 FENCER та Су-34 FULLBACK. Також планується залучити ударні гвинтокрили.

На думку британських розвідників, це рішення російської влади може свідчити, що ескадрильї її регулярних військово-повітряних сил не справилися із завданнями завдавати авіаційних ударів по українських лініях оборони.

У британському Міноборони з’ясували, що російська сторона хоче залучити до новоутворених “авіаційних полків” пілотів, що вже перебувають на пенсії. Їх стимулюватимуть високими зарплатами.

Нагадаємо, за даними Генштабу України, від 24 лютого 2022 російська сторона втратила на війні в Україні 203 880 солдатів, 309 літаків та 294 гелікоптерів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦