У Києві судитимуть п’ятьох злочинців, серед яких є колишні правоохоронці, які обікрали сховища Держспецзв’язку. Це сталося у березні минулого року, коли будівлю відомства було пошкоджено після ворожих обстрілів.

У столичній прокуратурі повідомили, що зловмисники скористалися тим, що вхід до пошкодженої будівлі був вільний, та вдерлися до сховища, у якому зберігалися поштові відправлення з дорогоцінними металами та ювелірними прикрасами, призначеними для фельд’єгерської служби. Злочинці винесли зі сховища речей на більш як 70 млн гривень.

Однак злочинці далеко не втекли, їх з часом розшукали та затримали. У прокуратурі кажуть, що було проведено 15 обшуків на території Києва та Київської області. Й під час цих обшуків у злочинців знайшли частину викраденого. А ще було знайдено зброю, вибухові речовини та боєприпаси.

Затриманим повідомили обвинувачення у викраденні дорогоцінних металів та ювелірних виробів зі сховища поштових відправлень ДП “Спецзвʼязок”. Тепер їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦