Боєць штурмової бригади “Азов” Анатолій Єгоров з позивним “Комуніст” розповів про масштабний обмін військовополоненими, який відбувся 21 вересня 2022 року. Тоді звільнили 215 захисників, серед яких командири полку “Азов”.

Всіх українських бійців було обміняно тільки на одного кума російського диктатора владіміра путіна. Йдеться про екснардепа та очільника ОПЗЖ Віктора Медведчука.

В етері ТСН Єгоров розповів, що до обміну усіх вивели ще за півтори доби. Досі на його руках залишилися шрами від стяжок, які дуже туго затягнули. Коли їх розрізали вже в Україні, то їх військовий діставав зі своєю шкірою. Навіть зараз залишились наслідки таких тортур – через продавлювання нервових закінчень руки не відчуваються досі.

До місця обміну українських бійців везли в “КАМАЗах”, як скотину. Усім зав’язали очі, до цього – ще руки. Коли везли по 50 осіб в машині, де поміщається максимум 20 людей, хлопці втрачали свідомість. А російський охоронець на останок кинув відкриту пляшку нашатирю, внаслідок чого усі отримали опіки дихальних шляхів. Потім українців били шокером та прикладом від зброї.

“Азовець” був впевнений, що їх везуть на розстріл. Про обмін навіть думок не було.

За його словами, він був впевнений на 100% що їде не на обмін, а на розстріл. Потім їх доставили літаком до Москви, забравши ще полонених, та до Білорусі. Звідти проводився обмін. З української сторони військових чекали карети швидкої допомоги.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦