В Одесі влаштовують гучні вечірки, а пляжі забиті людьми. Там розпочався літній курортний сезон, а “культурні” заходи відбуваються під час повітряної тривоги.

Ці події викликали обурення в громадян, а в мережі поширили відео та фото зі “святкування”.

Волонтерка Катерина Ножевнікова заявила, що нещодавно повернулася з чергової поїздки з Донбасу і в стрічці побачила, як декілька пляжів в Одесі готуються до відкриття. Під музику, танці та з алкоголем святкування відбулися у Park Residence.

Хоч вона і розуміє, що життя має тривати навіть після війни. Люди святкують день народження, весілля, але відпочивати на пляжі, коли хтось гине за Україну, то це “суцільний треш”.

Ножевнікова наголосила, що нині усі повинні працювати на перемогу України та робити все можливе для цього.

У коментарях волонтерки деякі підтримали її думки, а гучні дискотеки під час кривавої війни – недоречні. Інші ж вважають нормальним такий відпочинок.

В одеських Telegram-каналах поширюють новини, що деякі муніципальні пляжі вже готують до відкриття. Проте в міській раді цю інформацію не підтвердили, заявивши, що таких повідомлень не було. Нині досі діє рішення про заборону відпочивати на пляжах Чорного мору, а протилежного рішення ще не ухвалювали.

Військові попереджають українців, що гуляти узбережжям та купатися є небезпечним. При цьому відкриття курортного сезону під час війни взагалі недоречне.

Попри всі заборони, відпочивальники купаються у Чорному морі та загоряються на пляжах, навіть з дітьми.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦