У Донецькій області в боях за Бахмут загинули білоруські добровольці з батальйону “Волат”. Ці п’ятеро героїв воювали у складі білоруського полку ЗСУ імені Кастуся Каліновського.

У пресслужбі полку повідомили, що добровольці вели стрілецький бій, відбиваючи чергову російську атаку, однак російські бойовики застосували важку артилерію та зруйнували будівлю, в якій перебували білоруські бійці.

«Наші хлопці відбивали штурм окупантів та вели стрілецький бій. По будинку, в якому вони були, вдарили великокаліберною артилерією. Будівля обвалилася. Частина бійців опинилась під завалами. Друга група разом з медиками вирушила туди для евакуації бійців, що залишилися під завалами, щоб надати допомогу. Однак четверо воїнів залишилися під завалами без можливості евакуації”, – повідомили у полку.

Під час цього бою загинув командир групи, який віддав власне життя задля можливості евакуювати поранених побратимів.

У полку заявили, що для розбору завалів та евакуації полеглих героїв було направлено ще одну групу. Однак через інтенсивний вогонь противника забрати тіла загиблих не виходить.

Довідково: на стороні України проти Росії воюють добровольці з різних країн, у тому числі й з Білорусі. Зокрема, білоруси створили Полк Каліновського, що став білоруською військовою частиною Збройних сил України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦