Колишній гравець збірної України з футболу 48-річний Владислав Ващук, який грав за футбольний клуб, воюватиме проти російських інтервентів на фронті. Про це він поінформував на своїй Facebook-сторінці.

Він воюватиме у спецпідрозділі “Буревій”, створеному Національною гвардією України. Ващук вже склав присягу на вірність Батьківщині.

“Так, це було моє особисте рішення. Так, близькі й рідні ще досі в шоці. І так, я знаю, що дехто мене ніколи не зрозуміє. Але я дійсно вірю в нашу Перемогу”, – розповів Ващук.

Він пояснив, що спонукало його ухвалити таке рішення. Зокрема, він нагадав, що особисто зіткнувся з “русскім міром”: “Буду робити все, щоб такого в моїй країні більше ніхто не побачив і не відчув”.

Він також зауважив, що це рішення було продиктоване й патріотизмом, оскільки після перемоги багато хто буде вдаватися в питання “що я робив під час війни”.

“І коли прийде час, то я зможу точно відповісти — що я робив під час війни. Національна гвардія України. Бригада наступу «Буревій». Солдат Владислав Ващук. Служу Українському народові!”, – додав він.

Довідково: Спецпідрозділ “Буревій” було створено НГУ на початку повномасштабного російського вторгнення. Його нарекли “бригадою утилізації російських військових”. Цей підрозділ сформовано на основі Першої президентської бригади оперативного призначення.

Особовий склад бригади брав участь при обороні Сєвєродонецька та Лисичанська на Луганщині. Наразі бійці “Буревію” на бойових завданнях на Бахмутському напрямку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦