19 травня уперше після чотирирічної перерви Грузія прийняла російське повітряне судно в аеропорту Тбілісі імені Шота Руставелі. Це був літак авіакомпанії “Азимут”. Раніше росіянам доводилося добиратися до Грузії через Вірменію.

Першими пасажирами борту Москва-Тбілісі стала грузинська делегація прокремлівських активістів на чолі з головою громадської організації “Солідарність заради миру” Мерабом Чікашвілі. Саме він дякував російському президентові Володимиру Путіну за рішення відновити польоти на “прохання народу”.

Нагадаємо, 10 травня Путін зняв заборону на пряме авіасполучення з Грузією, яке було скасоване ще у 2019 році за ініціативи Кремля. А потім диктатор ще й видав указ про скасування візового режиму для громадян Грузії, який діяв від 2000 року. Це було зроблено в односторонньому порядку.

Що стосується першого російського літака рейсу Москва-Тбілісі, його “гаряче” зустріли громадяни Грузії.

Вони зібралися на території аеропорту й влаштували акцію протесту, зазначаючи, що російському літаку бажано “йти услід за російським кораблем”. Відповідні фото з’явилися у соцмережах.

Грузини прийшли зустрічати літак з Росії з національними прапорами та транспарантами, на яких було написано, що “Росія – країна терорист”, що “Росіянам не місце у вільній Грузії” та що “Окупантам немає місця у Грузії”. На акції протесту були помічені й українські прапори.

Тим часом депутат Держдуми РФ Сергій Гаврилов вже заговорив про відновлення дипломатичних відносин між Росією та Грузією. На його думку, це дозволить забезпечити повноцінну консульську підтримку громадян РФ та Грузії. Також Гаврилов нагадав про “стриману позицію Грузії щодо українського питання” й заговорив про тісні зв’язки між російським та грузинським народами.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦