Слідом за Бельгією та Болгарією геноцидом українців назвала Франція Голодомор 1932-1933 років, під час якого загинули близько 4,5 млн осіб.

Як повідомив очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба. За його словами, сенат Франції визнав Голодомор геноцидом українського народу. Це сталося після того, як відповідне рішення ухвалила Національна асамблея (нижня палата парламенту).

“Сенат Франції визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Я вдячний французьким сенаторам за це історичне голосування, яке відновлює справедливість і вшановує пам’ять мільйонів жертв. Такі злочини ніколи не повинні повторюватися і ніколи не бути забутими”, – прокоментував це рішення Кулеба.

Стало відомо, що резолюцію схвалили 327 із 343 французьких сенаторів, 16 висловилися проти.

Тим часом голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук висловив подяку Сенату Франції та голові Верхньої Палати парламенту Жерару Ларше. “Цим історично важливим рішенням Франція приєднується до коаліції держав, які засуджують дії тоталітарного режиму”, – додав  Стефанчук. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦